tep.JPG

Hozzávalók: 70 dkg finomliszt, 10 dkg RAMA margarin, 1 dl tej, 1 tk cukor, 5 dkg élesztő, 1 ek só, 25 dkg tepertőkrém (boltban kapható), 1 kis pohár tejföl, 2 tojássárgája a kenéshez. Ha túl kemény a tészta, akkor tejjel vagy tejföllel lazítsuk. Tejföl helyett használhatunk kefírt is.

Elkészítése: Az élesztőt a tejben feloldjuk, és felfuttatjuk (cukor, liszt), és a fenti hozzávalókat összegyúrjuk. 1 órán pihentetjük meleg helyen. Kilisztezett deszkán kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét megkenjük a tojássárgájával. Kb. 150 - 170 fokos sütőben (gázsütőn kb. 2-3 fokozat) aranybarnára sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr24989270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása