gombásszenya.JPG

Hozzávalók: 25 dkg gomba, 1 db kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, petrezselyem, tejföl, 2 ek liszt, reszelt sajt, zsúrkenyér, kevés olaj.

A gombát megtisztítjuk, és lereszeljük (4 oldalú reszelő nagyobb lyukú részén). Majd a hagymát is apróra vágjuk (vagy ezt is lereszeljük) és olajon megdinszteljük, belerakjuk a gombát és a fűszereket. Amint a gomba megpárolódott, a tejföllel és a liszttel behabarjuk. A kész krémet kenyerekre kenjük, tetejüket sajttal megszórjuk, és már süthetjük is (grillezőben, vagy grillezős sütőben).

Egyszerre nagyobb mennyiséget, vagy dupla adagot szoktam csinálni, és lefagyasztom kis margarinos tégelyekbe. Így bármikor kéznél van, ha váratlan vendég toppan be. A fénykép a sütés előtt készült.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr643339823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása