2011.11.03. 19:08
Kijevi burgonyaleves
Kíváncsi vagy milyen a burgonyaleves Kijevben? Káposztás:) Nekünk kicsit szokatlan párosítás, de kipróbáltam, és a család minden tagja megnyalta utána az ujját!
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 20 dkg fehér fejes káposzta, 1 sárgarépa, 3-4 dl tej, 4 dkg vaj, só, őrölt bors, ízlés szerint egy kis vegeta.
Elkészítése: A meghámozott burgonyát és kitorzsázott fejes káposztát kockákra vágjuk, a megtisztított sárgarépát hozzáreszeljük, és nyolc deciliter sós vízben puhára főzzük. Forró tejjel másfél liternyire fölengedjük, a vajat beledobjuk és megborsozzuk.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.