2011.11.04. 15:31
Vitaminbomba ősszel: Almás-zelleres céklasaláta
Érdemes kipróbálni, nagyon egészséges, és finom!
Hozzávalók: 50 dkg zeller, 50 dkg cékla, 50 dkg alma, 20 dkg majonéz, citrom, 1 ek porcukor, dijoni mustár, só.
Elkészítése: A zellert vékony csíkokra vágjuk, enyhén sós, citromos vízben leforrázzuk, majd hideg vízben lehűtjük, és leszűrjük. Az almát szintén vékony metéltre vágjuk, és citromos vízbe tesszük, nehogy megbarnuljon. A céklát puhára főzzük, lehűtjük, meghámozzuk és ezt is csíkokra vágjuk. A majonézt ízesítjük kevés porcukorral, citromlével, dijoni mustárral, majd beleforgatjuk a zellert, céklát és az almát is. Pár órára hűtőbe tesszük. Csak salátaként, pirított kenyérrel is jó, én általában sültekhez tálalom.
1 komment
Címkék: vegetáriánus saláták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.