Hozzávalók 4 adaghoz: 4 csirkemell filé, 4 ek olívaolaj, 1 tk szártott rozmaring, só, őrölt csipőspaprika, 8 vékony szelet nyers sonka, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 3 szál szárzeller, 3 sárgarépa, 2 kis cukkini, 1 ek paradicsompüré, 1/8 l száraz fehér bor, 2 ek olívaolaj, 1 tk reszelt citromhéj, 1 ek összevágott petrezselyem.

Elkészítése: A húst hideg vízben megmossuk, megtöröljük. Forró olajban ropogósra sütjük. Kivesszük és rozmaringgal, sóval, paprikával ízesítjük. Minden filét két szelet sonkába göngyölünk. Meghámozzuk és összevágjuk a fokhagymát és a vöröshagymát. Megtisztítjuk a répát, a zellert és a cukkinit. Mindegyiket vékony csíkokra vágjuk. A paradicsompürét jól elkeverjük a fehérborral.  Forró olajban üvegesre sütjük a hagymát és a zöldséget, rövid ideig pirítjuk. Belekeverjük a bort a paradicsompürével, majd sóval, paprikával ízesítjük. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük és fedő alatt alacsony lángon 15 percig pároljuk. A filét előmelegített tányérra tesszük, és melegen tartjuk. A zöldséghez keverjük a citromhéjat és a petrezselymet, majd a zöldséget a hús mellé tesszük és rögtön tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr333406900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása