2011.10.23. 20:44
Sajtos sertéskaraj
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéskaraj, só, őrölt fekete bors, 1 ek olvasztott vaj, 10 dkg kemény sajt (ementáli vagy gouda), 1/2 tk édesnemes paprika, 1/2 ek vaj.
Elkészítése: A sütőt 220 fokosra bemelegítjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük. Kevés sót használunk, mert maga a sajt is sós. Az olvasztott vajat egy nagy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne. A szeleteket kivesszük, és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. Megreszeljük a sajtot és eloszlatjuk a húson. Egyenletesen megszórjuk paprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk. Forró sütőben (gáz 4-5 fokozat) kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén barna színt kap. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.
Változatok: Ezt az ételt zöldségekkel is elkészíthetjük, így különlegesen ízletes lesz. 2-3 piros és sárga paprikát elfelezzük, kicsumázzuk, kivágjuk az erét, megmossuk, csíkokra vágjuk. A sült karajt kivesszük a lábasból, a paprikát az olajban megpirítjuk, majd a húson eloszlatjuk, sajttal megszórjuk és azt rásütjük.
Szólj hozzá!
Címkék: főfogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.