Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéskaraj, só, őrölt fekete bors, 1 ek olvasztott vaj, 10 dkg kemény sajt (ementáli vagy gouda), 1/2 tk édesnemes paprika, 1/2 ek vaj.

Elkészítése: A sütőt 220 fokosra bemelegítjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, sóval és borssal ízesítjük. Kevés sót használunk, mert maga a sajt is sós. Az olvasztott vajat egy nagy lábosban felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne. A szeleteket kivesszük, és tűzálló edénybe egymás mellé fektetjük. Megreszeljük a sajtot és eloszlatjuk a húson. Egyenletesen megszórjuk paprikával, és vékony vajszeleteket teszünk rájuk. Forró sütőben (gáz 4-5 fokozat) kb. 10 percig sütjük, amíg a sajt megolvad és enyhén barna színt kap. Burgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

Változatok: Ezt az ételt zöldségekkel is elkészíthetjük, így különlegesen ízletes lesz. 2-3 piros és sárga paprikát elfelezzük, kicsumázzuk, kivágjuk az erét, megmossuk, csíkokra vágjuk. A sült karajt kivesszük a lábasból, a paprikát az olajban megpirítjuk, majd a húson eloszlatjuk, sajttal megszórjuk és azt rásütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr483406962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása