brokkoli_1.jpg

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli (nyers, vagy fagyasztott), 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, 1 húsleveskocka, vegeta, bors, 2 dl tejszín vagy tejföl, 15 dkg cheddar vagy gouda sajt. Ízlés szerint reszelt szerecsendiót is tehetsz bele,  jól illik hozzá.

Elkészítése: A brokkoli rózsáit leszedjük és megmossuk, ha kell felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, fokhagymát lehéjazzuk és szétnyomjuk. A hagymákat az olajon üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, majd a tűzön rövid ideig kevergetjük. Fél liter vízzel felöntjük, a leveskockát beledobjuk, és a tejszínt hozzáöntve, lefedve 10-15 percig főzzük, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhult. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük. Utána megsózzuk, 10 dkg füstölt vagy normál sajtot hozzáadjuk és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük és a maradék sajttal megszórjuk. Brokkoli levelekkel díszítjük. Könnyű vacsoraként is adható, ropogós búzakenyérrel, vagy pirított kenyérrel.

A brokkoli B1, B2 vitaminokban és ásványi sókban gazdag, tápértékét főzés közben is megőrzi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr913339871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása