Hozzávalók: 500 ml passzírozott paradicsom (dobozos) vagy 2 x 140 g-os sűrített paradicsom konzerv, só, bors, 1-2 szál zeller levél, 1 fej vöröshagyma, vegeta, olaj, kevés liszt, őrölt piros paprika, ízlés szerint cukor is.

Először a lábasban rántást készítek lisztből, pirospaprikával, majd ha megpirult, akkor felöntöm kb. 1 liter vízzel, beleteszem a paradicsom pürét, hagymát, fűszereket és zellert. Lassú tűzön forralom, míg a hagyma meg nem puhult, utána kiveszem a zellerrel együtt.

Ha nagyon sűrű, akkor még vizet teszek hozzá, és a legvégén a cukrot, ha valaki édesen szereti. Kb. fél óra alatt kész van.

Levesbetétként lehet főtt rizs, vagy eperlevéltészta.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr83341626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása