Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg pulykamáj, 6 szelet friss ananász, 6 ek olaj, 1 ek szójaszósz, 1 kk curry, 1 késhegynyi édesnemes pirospaprika, fekete bors, só, 2 fej vöröshagyma.

Elkészítés: Öblítsük le hideg vízzel a pulykamájat, és konyhai papírtörölközővel töröljük szárazra, majd aprítsuk kb. 2 cm-es falatkára. A felszeletelt ananászt hámozzuk meg, kemény közepét vágjuk ki, majd aprítsuk a szeleteket 6-6 darabra. A pulykamájat és az ananászt felváltva tűzzük a nyársra. Körös-körül kenjük meg olajjal, és helyezzük egy tányérra. A maradék olajat keverjük össze szójaszósszal, curryvel, pirospaprikával, sóval és borssal. Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk vastag szeletekre, vagy negyedeljük, és kenjük meg kevés olajjal. Forrósítsuk fel a grill-lapot, a nyársakat és a hagymadarabokat többszöri forgatással 6-8 percig süssük - közben időnként kenegessük a szójaszószos-olajos marináddal.

Jól illik hozzá a "fűszeres rizs" és  "currys banánmártás", valamint fejes saláta.

A weboldalon ezeket a recepteket is megtalálod.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr773343154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása