A spárgától mindig is idegenkedtem, de aztán nemrég egy győri étteremben előételként rendeltem. Nem bántam meg, és beleszerettem az ízébe, és utána itthon is kipróbáltam.

Hozzávalók: 60 dkg spárga, 1 teáskanál cukor, vaj, 2 csapott ek liszt, 2 tojás, reszelt sajt, só, szerecsendió, ízlés szerint pármai sonka.

Elkészítése: 60 dkg spárgát megtisztítunk (lekapargatjuk a héját), de egészben hagyjuk és leöntünk annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, egy kiskanálnyi cukorral ízesítjük és puhára főzzük. Ezután leszűrjük, de a levét nem öntjük ki.  A spárgát kivajazott tűzálló tálra fektetjük. Két csapott evőkanál lisztet két deci spárga főzőlével simára keverünk, 2 dkg vajat beledobunk és kevergetve sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve langyosra hűtjük, 2 tojás sárgájával meg 5 dkg reszelt sajttal simára keverjük és a tojások kemény habbá vert fehérjét is hozzáadjuk. Sóval, csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük, amit a lerakott spárgára öntünk. Végül még a tetejére 5 dkg sajtot reszelünk és a forró sütőben addig sütjük, amíg a teteje halványpiros nem lesz. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon, mert akkor a sajt keserűvé válik.

Pikánsabb íze lesz, ha a lefektetett spárgákra vékonyra szelt füstölt sonkát teszünk.

Előételnek, vagy könnyű vacsorának is tálalhatjuk. Nyers könnyű tavaszi zöldsaláta illik még hozzá.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr873348552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása