Hozzávalók: kb. 450 gr fagyasztott sárgahüvelyes vajbab, 1 nagyobb burgonya, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 húsleves kocka, vegeta, kb 3 ek liszt, 1 kis tejföl, pirospaprika.

Elkészítése: A burgonyát apró kockákra vágjuk, és sós vízben fel tesszük főni. A fagyasztott vajbab már többnyire előfőzött, ezért ezt később tesszük a vízbe. Az apróra zúzott fokhagymát, sót, borsot és vegetát a főzővízbe tesszük, és a zöldségeket puhára főzzük. A végén beletesszük a húsleves kockát is, és a tejföllel, liszttel és pirospaprikával készített habarással berántjuk.

Feltétnek fasírtot, pörköltet, főtt tojást vagy tükörtojást is adhatunk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr113502547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása