2011.11.28. 18:17
Zölbabfőzelék burgonyával
Hozzávalók: kb. 450 gr fagyasztott sárgahüvelyes vajbab, 1 nagyobb burgonya, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 húsleves kocka, vegeta, kb 3 ek liszt, 1 kis tejföl, pirospaprika.
Elkészítése: A burgonyát apró kockákra vágjuk, és sós vízben fel tesszük főni. A fagyasztott vajbab már többnyire előfőzött, ezért ezt később tesszük a vízbe. Az apróra zúzott fokhagymát, sót, borsot és vegetát a főzővízbe tesszük, és a zöldségeket puhára főzzük. A végén beletesszük a húsleves kockát is, és a tejföllel, liszttel és pirospaprikával készített habarással berántjuk.
Feltétnek fasírtot, pörköltet, főtt tojást vagy tükörtojást is adhatunk.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.