2012.01.01. 10:00
Kolbászleves macskajajra szilveszteri buli után:)
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma, 3-4 szemes bors, 2 ek olaj, só, édes nemes őrölt piros paprika, köménymag, 2-3 babérlevél, 60 dkg savanyú káposzta, 20 dkg füstölt kolbász.
Elkészítése:
Vöröshagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a kömény magot, kipattogtatjuk, majd piros paprikával meghintjük, elkeverjük és felöntjük kevés vízzel. Jól felforraljuk, azután hozzáadjuk a savanyú káposztát és a babérlevelet. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi kétujjnyira ellepi, belekarikázzuk a kolbászt, és fedő alatt kb. 30 perc alatt megfőzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti, tejföllel is nyakon öntheti, de pirítós kenyeret vagy sós süteményt is kínálhatunk mellé.
10 komment
Címkék: levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
borgisz 2012.01.01. 15:05:39
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.01. 15:18:27
Dr. Kevorkian 2012.01.01. 15:19:26
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.01. 15:25:28
es yesssssss
van itthon minden hozza!
/mondjuk nalam is a kaposzta volt a nagy kerdes, de Mary vett ugy megszokasbol:)/
Dr. Kevorkian 2012.01.01. 15:42:47
hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.01.01. 15:52:51
az alapveto elelmezesi cikk itt
Dr. Kevorkian 2012.01.01. 16:49:05
Ps:
Holnap azonnal a piacon kezdek, némi savanyú káposzta beszerzése céljából ez már 100% :)
Gastro_Zsuzsi 2012.01.01. 19:06:08
Napkutya 2012.01.01. 21:10:33
Amúgy, évek óta életmentő. (Nekem már mindegy, -de, az unokaöcsém fiát ma épp ezzel állítottuk talpra.)
Mondjuk, nálunk van benne krumpli, de szerintem anélkül is faszogányos!