Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell lefilézve és félbeszeletelve, csirke villámpác, 70 dkg brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 5 szelet baconszalonna, 2-3 ek olívaolaj, 3 dl tejszín, 20 dkg trappista sajt, 30 dkg rizs, 10 dkg szezámmag, 3 ek olívaolaj, só, bors.

Elkészítés: Az előre bepácolt csirkemell filéket sütőedényben 3-4 perc alatt előpuhítjuk. Egy jénai edény aljába 2-3 ek olívaolajat és tejszínt öntünk, belefektetjük a hús szeleteket. Minden szelet húsra egy szelet reszelt sajtot teszünk, valamint ráhalmozzuk a brokkolit, és megszórjuk, az apróra vágott fokhagymával. A brokkoli tetejére 1-1 szelet bacont terítünk, és megöntözzük a maradék olíva olajjal, valamint tejszínnel. Befedjük, és 15 percre a sütőbe tesszük, majd a tetőt levéve újabb 5-6 perc alatt pirosra sütjük a bacont is. Ezalatt elkészítjük a szezámmagos rizst a következőképpen: a tűzhelyen 2-3 ek olíva olajon megpirítjuk a fokhagymát és a szezámmagot. Majd összekeverjük a megmosott rizzsel, felöntjük dupla mennyiségű vízzel és puhára főzzük.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr13407016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása