2011.10.28. 19:32
Gépsonka házilag
Hozzávalók: 1-1,5 kg sertéscomb, 2,5 dkg só, 1 teáskanál cukor, 1 dl víz, fehér bors ízlés szerint, műbél.
A húst vékony szeletekre metéljük és jól összekeverjük a vízben feloldott fűszerekkel, a tálat folpackkal letakarjuk légmentesen és 24 órára hűtőbe tesszük, + 4 fokon. A masszát utána műbélbe tömjük, és beletesszük a formába és rugós fedéllel lezárjuk. Egy fazékba amelyben annyi víz legyen, hogy a formát ellepje 2 óráig főzzük 80 fokon. Utána 2,5 órát vízben hűtjük, majd 2 órára hűtőbe tesszük, és kész a finom húsétel.
Ugyanezt marhahúsból egy kevés szerecsendióval és zselatinnal kell.
Szólj hozzá!
Címkék: hidegtál
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.