2011.10.28. 19:21
Kelkáposzta-főzelék
Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 5 db kisebb krumpli, só, 2 gerezd fokhagyma,1 pörköltszaft és marhahús leveskocka, pirospaprika, liszt, olaj, köménymag, 4-5 egész bors, 1 tk majoránna.
Elkészítése:
Egy közepes fej kelkáposztát feldarabolunk, 5 db kisebb krumplit is lekockázunk mellé. 2 l vízbe 1 marhahúsleves kockát felforralunk, beletesszük a krumplit és el kezdjük főzni. Ha a krumpli félig megfőtt, beletesszük a káposztát, 1 db pörköltszaft kockát, kevés köménymagot és 1-2 gerezd fokhagymát, sót, borsot - ízlés szerint - és egy teáskanál majoránnával készre főzzük. Ha a zöldség megpuhult, pirospaprikás lisztes rántással gazdagítjuk.
Jól illik hozzá feltétnek egy kis pörkölt vagy füstölt hús, de főzhetünk bele virslit is.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.