Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 5 db kisebb krumpli, só, 2 gerezd fokhagyma,1 pörköltszaft és marhahús leveskocka, pirospaprika, liszt, olaj, köménymag, 4-5 egész bors, 1 tk majoránna.

 

Elkészítése:

Egy közepes fej kelkáposztát feldarabolunk, 5 db kisebb krumplit is lekockázunk mellé. 2 l vízbe 1 marhahúsleves kockát felforralunk, beletesszük a krumplit és el kezdjük főzni. Ha a krumpli félig megfőtt, beletesszük a káposztát, 1 db pörköltszaft kockát, kevés köménymagot és 1-2 gerezd fokhagymát, sót, borsot - ízlés szerint  - és egy teáskanál majoránnával készre főzzük. Ha a zöldség megpuhult, pirospaprikás lisztes rántással gazdagítjuk.

Jól illik hozzá feltétnek egy kis pörkölt vagy füstölt hús, de főzhetünk bele virslit is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr923340861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása