A francia lecsóhoz az alábbi alapanyagok kellenek:

1 padlizsán, 1 cukkini, 3 db amerikai (vastag húsú) trikolór paprika (sárga, zöld, piros), 1 közepes vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 4-5 szem paradicsom, só, provence-i fűszerkeverék, olíva olaj.

"Magyarításként" szoktam beletenni:  ízlés szerint őrölt piros paprikát, és egy kis debreceni főzőkolbászt karikázva, 1-2 ek kecsapot. Vagy ezek nélkül hús mellé köretnek is adható.

A zöldségeket kockákra felvágom, majd először hagymákat megfuttatom az olíva olajban. Utána a felvágott paradicsomokat teszem belek, és amikor már az kezd főni, levet ereszteni, beleteszem a többi zöldséget is. Ha már kezd puhulni, a vége felé bele teszem a fűszereket és a főzőkolbászt is. Akkor jó ha szaftos lesz. Ha nem ereszt  elég levet, egy kis vizet tegyél bele.

Francia bagett, vagy olasz ciabatta jól illik hozzá, vagy barna magos parasztkenyér is (Lipóti pékségben kapható).

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr153341617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása