Hozzávalók: 2 csomag túró (összesen 1/2 kg), 5 tojás, 1/2 RÁMA margarin, 30 g zselatin, 2 dl tej, 1 csésze porcukor (3 dl), 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.

A zselatint leöntjük kb. 1 dl vízzel, és állni hagyjuk. A túrót áttörjük szitán vagy krumplinyomón. Tejet felforraljuk, és ráöntjük a zselatinra és összekeverjük. A porcukrot a margarinnal és a tojások sárgájával kikeverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citrom héját reszelve és a túrót. Ezután a felvert habot tojás fehérjéből. Végül az elhűlt zselatinos tejet. Tortaformába öntjük az egészet és hűtőbe tesszük, kb. 1/2 óra alatt megköt.

Tetejére gyümölcsöket és zselatint tehetünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr33340932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása