Hozzávalók 2 személyre: 1/4 kg burgonya, só, 1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 ek olaj, 1 ek Graham-liszt, 1 ek joghurt. Fűszerek tetszés szerint.

Elkészítés: A zöldségeket sós vízben megfőzzük, ha kész leöntjük a levét és burgonyatörővel összetörjük. Olajból, lisztből rántást készítünk, felengedjük jó bő zöldséglével és a megtört burgonyával összekeverjük. Visszatesszük forrni egy kicsit petrezselyem zöldjével, tegyük rá a joghurtot is.

Tálalási javaslat: melegen fogyasztjuk, pirított zsemlekockával.

Graham-liszt helyett természetesen használhatsz sima lisztet is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr253348452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása