2011.10.29. 18:26
Burgonyapüré-leves
Hozzávalók 2 személyre: 1/4 kg burgonya, só, 1 nagyobb sárgarépa, 1 nagyobb petrezselyemgyökér, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 ek olaj, 1 ek Graham-liszt, 1 ek joghurt. Fűszerek tetszés szerint.
Elkészítés: A zöldségeket sós vízben megfőzzük, ha kész leöntjük a levét és burgonyatörővel összetörjük. Olajból, lisztből rántást készítünk, felengedjük jó bő zöldséglével és a megtört burgonyával összekeverjük. Visszatesszük forrni egy kicsit petrezselyem zöldjével, tegyük rá a joghurtot is.
Tálalási javaslat: melegen fogyasztjuk, pirított zsemlekockával.
Graham-liszt helyett természetesen használhatsz sima lisztet is.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.