2011.10.31. 18:07
Tejfölös bableves aszalt szilvával
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg száraz fehér bab, 10 dkg aszalt szilva, 1 kis pohár tejföl, 2 ek liszt, só, cukor.
Elkészítés: A babot előző este beáztatunk. Másnap annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk (édeskés íze legyen). Vízbe beáztatjuk az aszalt szilvát is. Mikor a bab már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a szilvát. Készre főzzük, a liszttel és a tejföllel behabarjuk. Összeforraljuk, és melegen, hidegen egyaránt tálalhatjuk.
Másik változat: cukrot nem teszünk bele, viszont sárgarépát és fehérgyökeret, valamint 1 babérlevelet, pár szem borsot is főzünk bele. Ugyanúgy habarással sűrítjük. A zöldségek főzésekor vegyük figyelembe, hogy a bab később puhul meg, mint a répák, így azokat később tegyük bele.
Szólj hozzá!
Címkék: vegetáriánus levesek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.