2011.11.01. 17:29
Kínai csirkefalatok
Hozzávalók: 50 dkg csirkecombfilé csíkokra vágva, 4 tojás, 3 evőkanál étkezési keményítő, 6 ek finomliszt, fokhagymapor, só, őrölt bors, szezámmag, napraforgómag, olaj a kisütéshez.
Elkészítés: A húst megsózzuk és megszórjuk fokhagymaporral, aztán félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat összekeverjük a keményítővel és a liszttel, sózzuk, borsozzuk, és fokhagymaport szórunk bele. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan belevegyítjük a lisztes tojássárgájákba. Az így kapott tésztába forgatjuk meg egy villa segítségével a csirkecsíkokat. Ezután egy részüket szezámmaggal vagy napraforgómaggal szórjuk meg. Végül bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket. Kukoricás rizzsel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: egytálételek főfogások
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.