Hozzávalók: 50 dkg csirkecombfilé csíkokra vágva, 4 tojás, 3 evőkanál étkezési keményítő, 6 ek finomliszt, fokhagymapor, só, őrölt bors, szezámmag, napraforgómag, olaj a kisütéshez.

Elkészítés: A húst megsózzuk és megszórjuk fokhagymaporral, aztán félretesszük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat összekeverjük a keményítővel és a liszttel, sózzuk, borsozzuk, és fokhagymaport szórunk bele. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojáshabot óvatosan belevegyítjük a lisztes tojássárgájákba. Az így kapott tésztába forgatjuk meg egy villa segítségével a csirkecsíkokat. Ezután egy részüket szezámmaggal vagy napraforgómaggal szórjuk meg. Végül bő, forró olajban aranyszínűre sütjük őket. Kukoricás rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr83476055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása