Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sertéscomb, 20 dkg csiperkegomba, 25 dkg vöröshagyma, 1/2 csomó friss vagy 1/4 teáskanál majoránna, 3 ek olaj, só, bors, 1,25 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 1 ek étkezési keményítő, 25 dkg mirelit galuska, 1/2 csokor petrezselyem zöldje, 1 ek vaj vagy főzőmargarin, 1 paradicsom.

Elkészítés: A megmosott húst megtöröljük és csíkokra vágjuk. A megtisztított, megmosott csiperkegombát szükség szerint feldaraboljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. A friss majoránnát megmossuk, és lerázzuk róla a vizet. Néhány levelet félretesszük a díszítéshez, többit durván összeaprítjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a hús csíkokat adagonként megsütjük. Utólag sózzuk, borsozzuk. A mirelit galuskát a csomagoláson leírtak alapján megfőzzük - vagy készítsünk saját magunk. A húst kiszedjük a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékon aranybarnára sütjük a gombát és a hagymát, majd visszarakjuk a húst és ráöntjük a bort, majd összeforraljuk. A tejszínt az étkezési keményítővel simára keverjük, a húshoz adjuk, és kb. 3 percig főzzük. Az összevágott vagy szárított majoránnát is hozzákeverjük, majd a tokányt levesszük a tűzről és melegen tartjuk. A megmosott petrezselyem zöldet finomra vágjuk. A felforrósított olajon vagy margarinon megfonnyasztjuk a petrezselymet, és beleforgatjuk a leszűrt tésztát. A tálra szedett tokányt friss majoránnalevéllel és apró kockákra vágott paradicsommal díszítjük. A galuskát külön edényben kínáljuk hozzá. Galuska helyett más főtt tésztát (pl. orsó, vagy csavart)  is adhatunk mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr523434621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása