Hozzávalók 4 személyre: 2 fej vöröshagyma, 20 dkg darált hús, 1 tojás sárgája, 5 dl zöldséges erőleves (kockából), 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csomó snidling, 1 teáskanál közepesen csípős mustár,só, őrölt bors, édes nemes paprika.

Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A darált húst, a tojássárgáját, a fele hagymakockát, a mustárt és a zsemlemorzsát robotgép segítségével simára keverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő sós vízben, mérséklet tűzön kb. 8 percig főzzük. Közben a petrezselyemzöldet és a snidlinget megmossuk, alaposan lerázzuk, majd finomra összevágjuk. A húsgombócokat kiszedjük a vízből, és lecsöpögtetjük. A vajat vagy a margarint felhevítjük, és a maradék hagymát üvegesre pároljuk. Rászórjuk a lisztet, kissé megpirítjuk, majd felengedjük a levessel (kockából) és a tejszínnel. Összeforraljuk, kb. 3 percig főzzük, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük a zöld fűszereket. Végül beletesszük a húsgombócokat is, és meg egyszer felforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr713434591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása