2012.07.15. 10:08
Görög parasztsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg uborka
- 2 fej lila hagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 8-10 dkg olívabogyó
- 2-3 db pepperoni
- 1 dl olíva olaj
- csipet só, bors, oregáno, kakukkfű
- 60 dkg rozskenyér
- 20 dkg fehér krémsajt vagy feta sajt
- 1 db lemon zöldcitrom
Elkészítés:
Az apró paradicsomokat kettévágjuk, kicsumázzuk. Az uborka végeit levágjuk, hosszában kettévágjuk, majd félkarikákra szeleteljük. A megtisztított lilahagymát és a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk. Salátás tálban összeöntjük a zöldségeket, megszórjuk olíva bogyóval és pepperonival. A dresszinghez olívaolajat összekeverjük a sóval és a borssal, kakukkfűvel. Ráöntjük a salátára, rászórjuk a kockára vágott sajtot. Pirított rozskenyérrel tálaljuk, lemonnal és oregánóval diszítjük.
Fotót később mellékelek.
Szólj hozzá!
Címkék: saláták
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.