Hozzávalók: 80 dkg marhacomb, só, 8 dkg zsír, 20 dkg vegyes zöldség (sárga-, fehér répa), 1 nagy tejföl, 2 ek liszt, 1 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 2 ek cukor, 2 babérlevél, 15 szem bors, 1 csipet kakukkfű, 5 dkg füstölt szalonna, 2 ek mustár, 2 citrom leve, 1 dl fehérbor.

A húst szeletekre vágom, kevés olajon megpirítom. A zöldségeket felvágva a hagymával és a szalonnával megpirítom. Hozzáadom a húst és a zöldségeket, a fűszereket, a citrom és mustárral, kevés vízzel (épp hogy ellepje) kuktában puhára főzöm. Utána a húst kiveszem és félre teszem. A zöldségeket összeturmixolom, és a tejföllel, liszttel behabarom.

Zsemlegombóc: 2 zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1/4 csomó petrezselyem zöldje, 4 dkg zsír, 1 tojás, só, bors, 6-7 ek liszt.

A zsemléket kockákra vágom és kevés olajban megpirítom, és a hagymát is. Beleteszem a tojást, a fűszereket, lisztet. Ha kemény, akkor tejjel hígítom. Gombócokat formálok belőle, és forró vízben kifőzöm.

Tálaláskor a gombócokat, a húst és a zöldséges szószt külön tálban szoktam szervírozni.

Sok munka van vele, de megéri, mert nagyon finom!

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr423339941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása