Hozzávalók 4 személyre: 1/2 kg paradicsom, 1/4 kg mozzarella, kb. 20 bazsalikomlevél (friss), 6 ek olívaolaj, provanszi fűszerkeverék, fekete bors, só.

Elkészítése: Mossuk meg és töröljük szárazra a paradicsomot, távolítsuk el a szárcsumáját, majd szeleteljük fel kör alakúra. A mozzarella sajtot szintén 0,5 cm vastag karikákra vágjuk. A paradicsom és sajt szeleteket váltakozva rendezzük el egy kerek tálon. A bazsalikom leveleket mossuk meg, itassuk le róluk a vizet, és szórjuk a tálra. Az olíva olajjal locsoljuk meg a többi hozzávalót, utána ízesítsük sóval, borssal, fűszer keverékkel.

Ezt köretnek is adhatjuk hús mellé, nem csak hidegen finom. Raclette sütőben átsüthetjük, amíg a sajt olvadni nem kezd. Előételként is adhatjuk. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr323343163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása