Hozzávalók: 1/2 kg körte, 1/2 kg vöröshagyma, 3/4 kg szilva, 1/2 kg paradicsom, 1-2 kk só, 2 kk fekete bors, 2 ek rózsapaprika, 1 ek curry, 1 citrom leve, 1-2 kk cukor, 1 babérlevél.

(Megjegyzés: A rózsapaprika fakópiros alapszínű, sárgás-barnás árnyalattal enyhe, csípős ízzel bármely erős ételhez alkalmazható, de kiemelten a birka- és nyúl pörkölt készítése esetén dicsérik használatáért a szakácsot. Csípmentes és csípős változatban egyaránt kapható Kalocsai Paprika Zrt is gyártja.)

Elkészítése: A körtét hámozzuk meg, negyedeljük és távolítsuk el a magházát. Ezután vágjuk kockákra. A hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel. A szilvát mossuk meg, magvaljuk ki és vágjuk nagyobb kockákra. A paradicsomot metsszük be kereszt alakban, forrázzuk le, öblítsük le hideg vízzel, és húzzuk le a héját. Ezután negyedeljük, távolítsuk el a magvas részét, és vágjuk nagyobb kockára. Öblítsünk ki hideg vízzel egy lábast. Először a paradicsomot, majd a többi gyümölcsöt, és végül a fűszereket is tegyük bele. Adjunk hozzá a citrom levét, a cukrot, valamint a babérlevelet. Fedjük le a lábast és lassan, közepes lángon forraljuk fel az egészet. Ezután kapcsoljuk a készüléket takarékra, és továbbra is lefedve, kb. 30 percig lassan rotyogni hagyjuk. Időközben többször megkevergetjük, nehogy leégjen. A főzés közben képződő folyadék egy részét merjük le, majd később kavarjuk a mártáshoz.

A kész gyümölcsmártást töltsük csavaros tetejű, forró vízzel kiöblített üvegekbe. Jól zárjuk le, és ha kihűlt, tegyük hidegre.  Felbontás után hűtőszekrényben 3-4 napig eltartható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gastrozsuzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr963344402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása